На виконання рішень ректорату, за дорученням в.о. ректора Василя Лопушняка від 18 березня 2024 року, перший проректор Ірина Федів та керівник Навчально-методичного відділу Олег Микула провели зустрічі з деканами факультетів та їх заступниками. Обговорення торкалося питань ефективності освітнього процесу, якості навчальних занять і відвідування їх студентами, зокрема було обговорено:
- створення робочої групи для моніторингу якості дистанційного навчання та віртуального навчального середовища ЛНУП, до складу якої увійшли члени ректорату. Ця група буде здійснювати вибірковий контроль і доповідати про результати своєї роботи на засіданнях ректорату. Деканам факультетів доручено створити факультетські групи моніторингу та забезпечити регулярний аналіз якості занять і відвідуваності;
- терміни відпрацювання пропущених занять для студентів, які мають значну кількість пропусків;
- проведення анонімного опитування серед студентів для виявлення основних причин пропуску занять;
- організацію серії зустрічей та вебінарів для студентів, на яких буде наголошено на важливості відвідування занять.
Ці ініціативи мають на меті не лише підвищення якості освітнього процесу, але й підвищення мотивації студентів до регулярного відвідування занять, що є ключовим для їхнього особистісного розвитку та внеску у майбутнє процвітання України.