19 квітня 2024 року у стінах Наукової бібліотеки Львівського національного університету природокористування з ініціативи в.о. ректора професора Василя Лопушняка відбулася зустріч здобувачів вищої освіти та викладачів із мужніми захисниками України – військовими 12-ї бригади спеціального призначення «Азов»: лектором-істориком, кандидатом філософських наук, молодшим лейтенантом Владиславом Дутчаком (позивний «Доцент») та побратимами – другом Безумним, другом Сичем, другом Даєром. Студенти мали можливість почути і побачити під час презентації історію становлення полку «Азов» з 5 травня 2014 року і звитяжний шлях цього підрозділу до сьогоднішнього дня. Усіх слухачів вразила розповідь Владислава Дутчака про оборону Маріуполя, що переросла у цілу епопею мужності. Патріотизм, націоналізм, висококласність, знання – це основні риси вишколу бійців «Азову». Слід відзначити, що Владислав Дутчак та присутні на зустрічі бійці були одними із тих, хто обороняв Маріуполь і на чию долю випали випробування багатоденної боротьби та полону. Лектор наголосив на тому, що символічний акронім на шевронах і бойових штандартах «Азову» означає «ідею нації». Гасло «Незламні, нескорені, неспинні!» супроводжує бійців навіть у найскладніші хвилини боротьби.

«Азов» знову відродився, як фенікс, і далі стоїть на захисті України.
Сьогоднішня зустріч із бійцями 12-ї бригади спеціального призначення «Азов» та лектором Владиславом Дутчаком стала початком їх співпраці із Львівським національним університетом природокористування. У домовленості із ректором університету представники «Азову» запевнили, що надалі будуть читати лекції із сучасної історії, проводити навчальні заняття із тактичної медицини, духовного та фізичного вишколу.
Директор Марія Грицевич ознайомила гостей із рідкісними виданнями наукових книг кінця XVIII – початку XX століть у виставковому залі Наукової бібліотеки ЛНУП, а також подарувала книгу про історію становлення та розвитку навчально-наукових аграрних студій у Дублянах.
Щира подяка нашим захисникам – мужнім бійцям «Азову», які є для нас взірцем великої любові до України та висоти духу у боротьбі з російським агресором.