З глибоким сумом сповіщаємо, що 1 травня 2024 року на 92-му році життя відійшов у Вічність випускник нашого університету, заслужений агроном, лауреат Шевченківської премії, відомий організатор сільськогосподарського виробництва Йосип Семенович Парубочий.
Він прожив довге та гідне життя, сповнене жертовної праці та любові до рідної землі. Народився в селянській родині на Радехівщині, з дитинства тягнувся до книг, любив читати й мріяв здобути освіту. Драматичними були його дитинство та юнацькі роки, які припали на передвоєнний період та воєнні лихоліття Другої світової. Дуже складно було в радянський період здійснити свою мрію хлопцеві з національно-патріотичними переконаннями. Пройшовши серйозні поневіряння, він все-таки вступив у середню сільськогосподарську школу. Почав працювати агрономом і з часом здобув вищу освіту у Львівському сільськогосподарському інституті у Дублянах. Присвятив своє життя праці агронома, довгі роки очолював сільськогосподарські підприємства, був одним із тих, хто розбудовував господарський комплекс у відомому на всю країну селі Вузлове, за що був відзначений Шевченківською премією.
За Незалежної України плідно працював очільником сільськогосподарського колективного підприємства агрофірми імені Маркіяна Шашкевича в селі Вузлове, займався благодійництвом, свій досвід передавав молодому поколінню, очолював місцевий осередок «Просвіти», доклався до створення Музею Маркіяна Шашкевича в селі Нестаничі Радехівського району. Був доброю і чуйною людиною, яку любили і поважали.
Колектив Львівського національного університету природокористування висловлює щирі співчуття близьким та рідним Йосипа Семеновича. Пам'ять про нього житиме серед усіх, хто його знав, і в тих добрих справах, які він залишив після себе!