18 квітня 2024 року з ініціативи в.о. ректора ЛНУП Василя Лопушняка, відділу з організації виховної роботи студентів та кафедри фізичного виховання та довійськової підготовки відбулась зустріч здобувачів вищої освіти ЛНУП із представниками Кінологічного навчального центру Державної прикордонної служби України (м. Великі Мости) на тему «Безпека кордону – могутність держави».

У Науковій бібліотеці ЛНУП капітан Тарас Миколайович Яруш ознайомив студентів із основами та особливостями діяльності Державної прикордонної служби України, у своєму виступі зазначивши, що Державна прикордонна служба України – це альтернатива ЗСУ та Національній гвардії України, інформував про навчання, умови праці. Також здобувачі вищої освіти ЛНУП переглянули мультимедійну презентацію про діяльність Кінологічного навчального центру ДПС України. У відеозверненні прикордонник Павло Жаров, який одним із перших зустрів ворога (міста Щастя, Золоте, Мирне), охарактеризував діяльність кінологічної служби, зазначивши, що його собака завжди із ним. Також акцентував увагу на особистому досвіді, наголосивши, що «війна йде не на захоплення територій, а на знищення українського народу».
Цікавим для студентів та працівників ЛНУП був проведений тренінг із представленням службового собаки. Присутні мали змогу переконатися, що службові собаки займають важливе місце: розшукові собаки – затримують порушників, спеціальні – проводять розслідування, здійснюють пошук вибухівки, контрабанди. Зустріч завершилась спільним фото здобувачів вищої освіти ЛНУП із представниками Кінологічного навчального центру ДПС України, обміном враженнями, інформаційними матеріалами.