Корінець Юрій Ярославович

У 1983 році закінчив ветеринарний факультет Львівського зооветеринарного інституту за спеціальністю «Ветеринарія» з присвоєнням кваліфікації «Ветеринарний лікар».

Після здобуття вищої освіти обіймав посади: старшого ветеринарного лікаря відділення № 2 Південного відділення ВАСХНІЛ НДІ «Асканія Нова»; головного ветлікаря колгоспу ім. Кірова Стрийського району; аспіранта, молодшого наукового співробітника, наукового співробітника, старшого наукового співробітника, завідувача лабораторії Інституту біології тварин НААН України; доцента кафедри екології Львівського національного аграрного університету.

З 1999 року – на науково-педагогічній роботі у Львівському національному аграрному університеті.

З 1990 року – кандидат біологічних наук за спеціальністю 03.00.13 – фізіологія людини і тварин. Тема дисертації – «Білковий склад крові і молока високопродуктивних корів в залежності від розщеплюваності протеїнів раціону».

1999 рік – атестат старшого наукового співробітника.

Вчене звання доцента кафедри екології та біології присвоєно у 2003 році.

Стаж науково-педагогічної роботи у закладах вищої освіти – 37 років, у тому числі у даному закладі – 24 роки.

Основні напрями наукових досліджень:

  1. Дослідження екологічного стану агроландшафтів техногенно забруднених зон Західного регіону України;
  2. Вплив антропогенних чинників на стан земельних ресурсів та водних екосистем.

За освітньо-професійними програмами РВО Бакалавр читає навчальні дисципліни:

ОПП «Екологія» – Агроекологія;

ОПП «Технології захисту навколишнього середовища» – Агроекологія, Технології захисту земельних ресурсів, Технологій захисту ґрунту і надр.

За освітньо-професійною програмою «Екологія» РВО «Магістр» – Екологічні проблеми сільськогосподарського виробництва, Збалансоване природокористування та оцінка впливу на НС у с.-г. виробництві.

За освітньо-науковою програмою «Екологія» РВО «Доктор філософії» читає навчальну дисципліну «Аграрні екосистеми».

Учасник програми «Qualification Framework for Environmental Studies at Ukrainian Universities – QUANTUS» TEMPUS-544524-Tempus-12013-1PL-TEMPUS-SMHES, ERASMUS + 103 Staff mobility for teaching, ERASMUS + Підвищення спроможності університетів щодо запровадження та участі в кластерах на принципах інноваційності і збалансованості.

Член науково-технічної ради парку-пам’ятки садово-паркового мистецтва «Дублянський».

У 2019 році пройшов науково-педагогічне стажування на кафедрі екологічної безпеки та природоохоронної діяльності Національного університету «Львівська політехніка».

У 2020 році пройшов науково-педагогічне стажування у Навчально-науковому інституті заочної та післядипломної освіти Львівського національного аграрного університету. Тема: «Використання платформи Zoom для дистанційного навчання та роботи. Користування платформою Moodle. Методика ведення заняття в дистанційному режимі». Свідоцтво про підвищення кваліфікації (стажування) серія ПК номер 00493735/000173-20 від 01.07.2020 р.

У 2021 році пройшов науково-педагогічне стажування у Навчально-науковому інституті заочної та післядипломної освіти Львівського національного аграрного університету. Тема: «Організація навчального процесу у закладах освіти за допомогою сучасних інноваційних технологій, інтегрування різних систем та платформ у єдине віртуальне навчальне середовище». Свідоцтво про підвищення кваліфікації (стажування) серія ПК номер 00493735/000661-21 від 19.03.2021 р.

Навчально-методичні та наукові публікації

Опубліковано понад 150 наукових та навчально-методичних праць, посібників та підручників, у тому числі 2 у періодичних виданнях, які включені до наукометричних баз Scopus або Web of Science. Автор 2 наукових монографій та 4 навчальних посібників.

ORCID ID: 0000-0001-8920-3186.