19 вересня 2023 року на виховній годині відбулася екскурсія до Музею Степана Бандери студентів першого курсу спеціальностей 203 «Садівництво та виноградарство» та 106 «Садово-паркове господарство» під керівництвом кураторів – доцента Ольги Дидів та в.о. доцента Ірини Підлубенко.
Музей був заснований 4 січня 1999 року з ініціативи ректора ЛНУП, академіка НААНУ Володимира Васильовича Снітинського. На той час це був перший музей незламному борцю за волю України, зорганізований у стінах вищої школи.
Директор Музею Яна Борщ провела студентів-першокурсників життєвими стежками Степана Бандери: розповіла, де народився та провів своє дитинство великий син України, про незламний дух родини Степана Бандери, про його навчання в Дублянах, де він був старанним студентом, активним учасником драматичного гуртка та студентської організації «Основа».
Особливо зацікавила студентів професійна розповідь директора музею Яни Юріївни про історію національно-визвольної боротьби українського народу та громадсько-політичну діяльність провідника ОУН Степана Бандери – стратега визвольної боротьби, що став символом Духу нації, людини, якої досі бояться вороги України.
Студенти мали можливість ознайомитися з експозицією музею, автентичними документами періоду діяльності ОУН-УПА, нагородами, речами, які належали борцям за волю України.
Висловлюємо щиру подяку завідувачці Музею Степана Бандери ЛНУП Яні Борщ за професіоналізм, цікаву та пізнавальну розповідь.