23 квітня 2024 року науково-педагогічні працівники кафедри садівництва та овочівництва ім. професора І.П. Гулька (доцент Іванна Рожко (гарант ОПП), в.о. доцентів Світлана Стефанюк та Ірина Підлубенко, здобувачка РВО «Магістр» Ольга Гуляк, в.о. декана факультету агротехнологій та екології Олег Андрушко), які входять до складу робочої групи з розробки ОПП «Садівництво, плодоовочівництво та виноградарство» РВО «Магістр», за участю стейкхолдера, головного агронома ТзОВ «Галич ЕкоФрукт» Оксани Лесь розглянули та обговорили проєкт ОПП «Садівництво, плодоовочівництво та виноградарство» РВО «Магістр» на 2024–2025 рік.
Зустріч відбулася на теренах господарства ТзОВ «Галич ЕкоФрукт», де учасники змогли ознайомитися з сортовим складом яблуневого та грушевого садів, візуально оцінити фенофазу цвітіння, зафіксувати негативні впливи понижених температур на вегетуючі рослини зерняткових культур, чорної смородини та суниць ананасових. Оксана Лесь закцентувала увагу присутніх на аномальній весні, зокрема передчасному температурному стрибку, який спричинив дисбаланс у розвитку вегетативних та генеративних органів рослин, наголосила на необхідності формування у магістрантів здатності об’єктивно оцінювати ризики, пов’язані із динамічними змінами клімату, що спричиняють сезонні погодні аномалії, та приймати оптимальні рішення для мінімізації негативних наслідків. Гарант наголосила, що виокремлене вміння чітко задеклароване в Інтегральній компетентності майбутнього магістра з садівництва, плодоовочівництва та виноградарства – здатність розв’язувати складні задачі i проблеми у сфері садівництва та виноградарства під час здійснення професійної діяльності або у процесі навчання, що передбачає проведення досліджень та/або здійснення інновацій, які характеризуються комплексністю та невизначеністю умов.
За результатами зустрічі були випрацювані практично обґрунтовані пропозиції, які будуть внесені в конкретні розділи освітніх компонент фахової підготовки ОПП «Садівництво, плодоовочівництво та виноградарство» РВО «Магістр».