18 квітня 2024 року у місті Кросно (Республіка Польща) відбулося засідання Моніторингового Комітету ЄС Грантової Програми Interreg NEXT Польща – Україна 2021–2027, на якому були визначені проєкти-переможці за пріоритетом «Довкілля».
Серед 16 переможців – проєкт «Захист біорізноманіття транскордонних територій України та Польщі від інвазійних популяцій борщівника (Heracleum spp.)», акронім NoHeracleumUA&PL, який реалізує Львівський національний університет природокористування у консорціумі з Львівською аграрною палатою, Департаментом агропромислового розвитку ЛОВА та партнерами з Республіки Польща: Люблінським природничим університетом, Люблінським державним університетом імені Марії Кюрі-Склодовської та Люблінською аграрною палатою.
Проєкт передбачає розробку та реалізацію впродовж 2024–2027 років комплексу заходів з локалізації, обмеження неконтрольованого поширення та ліквідації насаджень борщівника (Heracleum spp.) на теренах Львівщини. Сума гранту становить 2,5 млн євро.
Вітаємо колег з перемогою, бажаємо успіхів у виконанні намічених завдань із захисту і збереження природного різноманіття рідного краю.