Лопотич Наталія Ярославівна

У 2008 році закінчила біологічний факультет Дрогобицького державного педагогічного університету імені Івана Франка за спеціальністю «Педагогіка і методика середньої освіти. Біологія» та здобула кваліфікацію магістра педагогічної освіти, викладача біології.

Кандидат сільськогосподарських наук з 2015 року.

Вчене звання доцента кафедри екології зі спеціальності «Екологія» присвоєно у 2020 році.

Призначена на посаду доцента кафедри екології у 2020 р.

Стаж науково-педагогічної роботи у закладах вищої освіти – 18 років, у тому числі у даному закладі – 13 років.

Основні навчальні курси, які веде викладач: «Природоохоронні системи», «Технології захисту лісових ресурсів», «Системний аналіз якості навколишнього середовища», «Оцінка впливу на довкілля».

Основні напрями наукових досліджень: методи та технології захисту навколишнього середовища від антропогенних навантажень; системні знання щодо навколишнього середовища, екосистем, колообігу біофільних і супутніх елементів, трансформації полютантів, продукції і потоків енергії в екосистемах, популяцій та їх взаємодій.

У 2019–2021 рр. – член постійної спеціалізованої вченої ради К 36.814.04 з присудження наукового ступеня кандидата сільськогосподарських наук зі спеціальності 03.00.16 – екологія у Львівському національному аграрному університеті.

З 2016 – член науково-технічної ради з проєкту «Утримання та реконструкція парку-пам’ятки садово-паркового мистецтва "Дублянський"».

У 2017 році пройшла підвищення кваліфікації у Національному лісотехнічному університеті України на кафедрі екології.

У 2019 році пройшла підвищення кваліфікації у Головній школі політехнічній на кафедрі екології в Новому Сончі, Республіка Польща.

У 2020 році пройшла підвищення кваліфікації в Навчально-науковому інституті заочної та післядипломної освіти Львівського національного аграрного університету. Тема: «Використання платформи Zoom для дистанційного навчання та роботи. Користування платформою Moodle. Методика ведення заняття в дистанційному режимі».

У 2021 році пройшла науково-педагогічне стажування у Навчально-науковому інституті заочної та післядипломної освіти ЛНАУ на тему «Організація навчального процесу у закладах освіти за допомогою сучасних інноваційних технологій, інтегрування різних систем та платформ у єдине віртуальне навчальне середовище».

У 2021 році пройшла науково-педагогічне стажування у Національному університеті «Львівська політехніка». Наказ від 20.10.2021 р. № 3818-3-10.

Учасник роботи над виконанням наукового проєкту на тему «Екологічна оцінка стану природних та агроекосистем України» (Д. р. № 0121U109748).

Навчально-методичні та наукові публікації

Має 70 публікацій, з них 38 наукових та 32 навчально-методичного характеру, у тому числі 4 у періодичних виданнях, які включені до наукометричних баз Scopus або Web of Science, а також 2 праці у закордонних рецензованих виданнях іноземною мовою (англійською, французькою, німецькою та/чи іспанською). Автор 1 монографії.

ORCID ID: 0000-0002-3319-0723.