Онисковець Марта Ярославівна

 У 2006 році закінчила біологічний факультет Львівського національного університету імені Івана Франка за спеціальністю «Біохімія» з присвоєнням кваліфікації «Біолог. Біохімік. Викладач біології та хімії».

Кандидат біологічних наук з 2014 року.

Призначена на посаду в.о. доцента кафедри екології у 2017 році.

Стаж науково-педагогічної роботи у закладах вищої освіти – 8 років, у тому числі у даному закладі – 8 років.

За освітньо-професійною програмою «Екологія» РВО «Бакалавр» читає навчальні дисципліни: «Біохімія», «Біоценологія», «Геоаномальні зони та біота».

За освітньо-професійною програмою «Технології захисту навколишнього середовища» РВО «Бакалавр» проводить лабораторні заняття з навчальних дисциплін «Радіоекологія та радіаційна безпека», «Радіоекологія».

За освітньо-професійними програмами «Агрономія», «Захист і карантин рослин» і «Садівництво та виноградарство» РВО «Бакалавр» проводить лабораторні заняття з навчальної дисципліни «Біохімія».

Коло наукових інтересів – пошук біохімічних маркерів для оцінки екологічних ризиків у водних екосистемах.

Член науково-технічної ради парку-пам’ятки садово-паркового мистецтва «Дублянський».

Учасник роботи над виконанням наукового проєкту на тему «Екологічна оцінка стану природних та агроекосистем України» (№ 0121U109748).

Керівник студентського наукового гуртка «Екологія та захист навколишнього середовища».

У 2017 році пройшла науково-педагогічне стажування на кафедрі екологічної безпеки та природоохоронної діяльності Національного університету «Львівська політехніка». Довідка № 598 від 14.06.2017 р.

У 2020 році пройшла науково-педагогічне стажування в Навчально-науковому інституті заочної та післядипломної освіти Львівського національного аграрного університету. Тема: «Використання платформи Zoom для дистанційного навчання та роботи. Користування платформою Moodle. Методика ведення заняття в дистанційному режимі». Свідоцтво про підвищення кваліфікації ПК № 00493735/000243-20.

У 2021 році пройшла науково-педагогічне стажування у Навчально-науковому інституті заочної та післядипломної освіти ЛНАУ. Тема «Організація навчального процесу у закладах освіти за допомогою сучасних інноваційних технологій, інтегрування різних систем та платформ у єдине віртуальне навчальне середовище». Свідоцтво про підвищення кваліфікації ПК № 00493735/000685-21.

Нагороди

У 2017 році отримала Диплом лауреата обласної премії талановитим молодим ученим від Львівської обласної державної адміністрації.

Навчально-методичні та наукові публікації

Має 68 публікацій, з них 43 наукових та 25 навчально-методичного характеру, у тому числі 1 у періодичних виданнях, які включені до наукометричних баз Scopus або Web of Science.

ORCID ID: 0000-0002-4566-1000.

Індекс Гірша (h-index) в Google Scholar – 2.

м