7 березня 2024 року відбулась Конференція трудового колективу ЛНУП. Розпочав конференцію голова профспілкової організації працівників університету Роман Шмиг, ознайомивши присутніх з порядком денним.
Із вступним словом до учасників конференції звернувся в.о. ректора Василь Лопушняк, який привітав присутніх та наголосив на основних завданнях успішної діяльності університету, зокрема тих, що стосуються дотримання чинних норм законодавства у сфері антикорупційної діяльності, трудової дисципліни, узгодження інтересів працівників та роботодавця.

Про корупційні ризики в системі вищої освіти доповів юрисконсульт Вадим Котик як уповноважена особа з питань запобігання та виявлення корупції. Доповідач закцентував на проблематиці поширення корупційних ризиків у закладах вищої освіти. Присутніх було ознайомлено з результатами проведеного аналізу корупційних ризиків у ЗВО, що здійснювався за підтримки Національного агентства з питань запобігання корупції. Також членів трудового колективу було ознайомлено з видами корупційних ризиків та відповідальністю згідно з Кримінальним кодексом України, яка може настати за вчинення корупційних або пов’язаних з корупцією правопорушень. На виконання вимоги Антикорупційної програми ЛНУП (розділ IV «Управління корупційними ризиками») було запропоновано ініціювати проведення внутрішнього оцінювання корупційних ризиків із залученням представників структурних підрозділів ЛНУП, а також представників, що здійснюють студентське самоврядування в університеті.
Про внесення змін та доповнень до Колективного договору між ЛНУП та профспілковим комітетом ЛНУП на 2022–2024 рр. доповів Роман Шмиг. Відповідно до чинного законодавства України було внесено зміни до пунктів 2.1.1 та 2.2.1 Додатку до Колективного договору щодо встановлення надбавок працівникам університету, а також доповнено розділ 7 Колективного договору пунктами 7.11, 7.12 щодо запобігання та протидії мобінгу (цькуванню), а також щодо заходів стосовно відновлення порушених внаслідок мобінгу (цькування) прав працівників університету.
Начальник відділу кадрів Ольга Туркот доповіла про зміни до Правил внутрішнього трудового розпорядку ЛНУП, а саме про перенесення дат святкових і неробочих днів згідно з чинним законодавством України: з 28 липня на 15 липня – День Української Державності; з 14 жовтня на 1 жовтня – День захисників і захисниць України; скасування неробочого (вихідного) дня – 7 січня.
Головний учений секретар Наталія Стойко доповіла про довибори членів Вченої ради ЛНУП у зв’язку із кадровими змінами у структурних підрозділах ЛНУП. Згідно з клопотаннями на підставі рішень зборів трудового колективу відповідних структурних підрозділів до складу Вченої ради ЛНУП введено: від факультету управління, економіки та права  Юрія Дубневича, завідувача кафедри менеджменту ім. проф. Є.В. Храпливого; від ВСП «Вишнянський фаховий коледж ЛНУП»  Наталію Галушку, в.о. директора ВСП «Вишнянський фаховий коледж ЛНУП».
Практичний психолог відділу з організації навчально-виховної роботи студентів Мирослава Ходакова доповіла про Всеукраїнську програму ментального здоров’я «Ти як?», спрямовану на розбудову якісної системи надання послуг у сфері психосоціальної підтримки, і ознайомила із заходами в контексті цієї програми, які будуть проводитись в університеті.
На розгляд Конференції трудового колективу було винесено пропозицію рекомендувати кандидатури працівників ЛНУП для нагородження: відомчою заохочувальною відзнакою «Подяка МОН України» – Степана Мягкоту та Андрія Мазурака; відомчою заохочувальною відзнакою «Нагрудний знак МОН України "Відмінник освіти"» – Степана Ковалишина. Також було запропоновано рекомендувати кандидатури Петра Завірюхи і Василя Лопушняка на присвоєння почесного звання «Заслужений працівник освіти України».
Роман Шмиг доповів про результати волонтерської діяльності в університеті на підтримку Збройних Сил України. В обговоренні цього питання виступив в.о. ректора Василь Лопушняк, подякувавши усім працівникам університету та його відокремлених структурних підрозділів за фінансову і матеріальну допомогу ЗСУ, акцентуючи увагу на важливості таких заходів для перемоги над ворогом.
Делегати Конференції трудового колективу ініціювали клопотання до Львівської міської територіальної громади і до МОН України щодо передачі цілісного майнового комплексу водопостачання і водовідведення у власність Львівської міської територіальної громади.
Усі рішення були прийняті більшістю голосів членів Конференції трудового колективу ЛНУП.